In de wereld van koffie draait alles om smaak, en niets draagt meer bij aan de smaak dan versgemalen koffiebonen. Als gepassioneerde koffieliefhebber begrijp je waarschijnlijk al de cruciale rol die de juiste koffiemolen speelt in het creëren van de perfecte kop koffie. In deze gids gaan we dieper in op de wereld van de beste  handmatige koffiemolens en ontdekken we waarom ze de voorkeur genieten van fijnproevers over de hele wereld.

Het proces van handmatig malen, het voelen van de bonen tussen je vingers en de controle over de maalgraad is niet alleen een kunst, maar het is ook de sleutel tot het ontgrendelen van de meest rijke en verfijnde smaken die koffie te bieden heeft. Of je nu een ervaren barista bent of gewoon thuis van je dagelijkse kopje koffie wilt genieten, deze gids zal je helpen begrijpen waarom een handmatige koffiemolen een onmisbare metgezel is voor de perfecte koffie-ervaring. Laten we duiken in de wereld van handmatig malen en ontdekken welke de beste handmatige koffiemolen voor jou is.

Tip! Geen zin om het hele artikel te lezen? Ga dan direct naar de beste handmatige koffiemolen aanbieding!

Voordelen van een Handmatige Koffiemolen

Een handmatige koffiemolen biedt tal van voordelen voor de veeleisende koffieliefhebber. Laten we dieper ingaan op enkele van deze voordelen:

1. Versheid en Smaak: Een van de meest opvallende voordelen van een handmatige koffiemolen is de ongeëvenaarde versheid en smaak die het levert. Wanneer je koffiebonen handmatig maalt, behoud je de volle aroma’s en oliën die essentieel zijn voor een heerlijke kop koffie. De smaak is opmerkelijk frisser en levendiger dan bij voorverpakte gemalen koffie, die vaak zijn smaak verliest na verloop van tijd.

2. Controle over Maalgraad: Een ander groot voordeel is de volledige controle over de maalgraad. Of je nu grove korrels nodig hebt voor een Franse pers of een fijne maling voor espresso, een handmatige koffiemolen stelt je in staat om de perfecte maalgraad voor jouw zetmethode te kiezen. Dit niveau van precisie verbetert de consistentie en kwaliteit van je koffie, waardoor je de smaak kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

3. Stil en Draagbaar: Handmatige koffiemolens zijn doorgaans opmerkelijk stil in vergelijking met elektrische tegenhangers. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in huis, vooral ’s ochtends wanneer stilte wordt gewaardeerd. Bovendien zijn ze draagbaar en nemen ze weinig ruimte in beslag, waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen op reis, kampeeravonturen of zelfs naar je kantoor.

4. Duurzaamheid: Handmatige koffiemolens worden vaak gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal, keramiek of hoogwaardig kunststof. Hierdoor zijn ze langdurig en bestand tegen dagelijks gebruik. In vergelijking met elektrische molens hebben ze minder bewegende delen die kunnen verslijten, waardoor ze een duurzame investering zijn die jarenlang plezier en smaakvolle koffie oplevert.

Kortom, de voordelen van een handmatige koffiemolen zijn duidelijk: maximale versheid, volledige controle over de maalgraad, een stille en draagbare optie, en duurzaamheid die de tand des tijds doorstaat. Als je echt wilt genieten van de kunst van het koffiezetten en de smaak van koffie naar een hoger niveau wilt tillen, dan is een handmatige koffiemolen een onmisbaar hulpmiddel voor je keuken.

Hoe Werkt een Handmatige Koffiemolen?

Een handmatige koffiemolen is niet alleen een praktisch hulpmiddel voor koffieliefhebbers, maar ook een waar kunstwerk in de wereld van het koffiezetten. Laten we eens dieper ingaan op de werking van deze verfijnde apparaten:

Onderdelen en Werking:

Een typische handmatige koffiemolen bestaat uit enkele belangrijke onderdelen die samenwerken om koffiebonen om te zetten in de gewenste maalgraad. Hier zijn de belangrijkste onderdelen en hoe ze werken:

 1. Koffiebonenreservoir: Dit is het bovenste gedeelte van de molen waar je de koffiebonen plaatst die je wilt malen.
 2. Maalmechanisme: Het hart van de koffiemolen, dit mechanisme kan bestaan uit conische of platte burrs, die draaien om de bonen te malen. Conische burrs zijn bekend om hun precisie en consistentie, terwijl platte burrs vaak worden gewaardeerd om hun snelheid.
 3. Maalinstellingen: De meeste handmatige koffiemolens bieden instelbare maalstanden. Hiermee kun je de maalgraad aanpassen aan je specifieke behoeften, bijvoorbeeld grof voor een French press of fijn voor espresso.
 4. Slinger of handvat: Dit is het gedeelte waarmee je de burrs handmatig aandrijft. Door te draaien, beweeg je de burrs om de koffiebonen te malen.

Instellen van de Maalgraad:

Het aanpassen van de maalgraad is cruciaal om de gewenste smaak uit je koffiebonen te halen. Hier is hoe je dit doet:

 1. Open de bovenkant van de koffiemolen en pas de maalgraadinstelling aan op basis van je zetmethode. Voor grove maling, zoals voor een French press, kies je een grovere instelling. Voor espresso wil je een fijnere maling.
 2. Sluit de bovenkant en zorg ervoor dat alles stevig is vergrendeld.

Het Malen van Koffiebonen:

Nu je de maalgraad hebt ingesteld, ben je klaar om koffiebonen om te zetten in versgemalen koffie:

 1. Plaats de gewenste hoeveelheid koffiebonen in het bonenreservoir.
 2. Pak het handvat of de slinger van de koffiemolen stevig vast.
 3. Begin langzaam te draaien, met gelijkmatige druk, om de koffiebonen te malen. Houd er rekening mee dat de inspanning die nodig is, kan variëren afhankelijk van de molen.
 4. Blijf malen tot je de gewenste hoeveelheid koffiepoeder hebt bereikt.

Het resultaat? Een kopje koffie dat barst van de versheid en smaak, allemaal dankzij de ambachtelijke werking van je handmatige koffiemolen. Het proces is niet alleen bevredigend, maar het biedt ook volledige controle over de smaak van je koffie, waardoor elke kop een meesterwerk wordt.

Factoren om te Overwegen bij het Kiezen van een Handmatige Koffiemolen

Het selecteren van de juiste handmatige koffiemolen kan een opwindende, maar ook uitdagende taak zijn, gezien de vele opties die beschikbaar zijn. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van de perfecte handmatige koffiemolen voor jouw behoeften:

1. Maalmechanisme (conische vs. platte burrs): Een van de meest cruciale overwegingen is het type maalmechanisme. Handmatige koffiemolens gebruiken ofwel conische of platte burrs om de bonen te malen. Conische burrs staan bekend om hun precisie en consistentie, terwijl platte burrs snelheid bieden. Je keuze hangt af van je voorkeur voor smaak en de zetmethode die je gebruikt.

2. Capaciteit en Grootte: De capaciteit van de koffiemolen en de grootte ervan zijn belangrijk. Als je koffie voor meerdere personen wilt malen, is een grotere capaciteit handig. Houd echter rekening met de beschikbare ruimte in je keuken of reisuitrusting als je een compacte molen nodig hebt.

3. Materiaal en Duurzaamheid: Overweeg het materiaal waaruit de koffiemolen is gemaakt. Roestvrij staal, keramiek en hoogwaardig kunststof zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid. Je wilt een molen die bestand is tegen dagelijks gebruik en de tand des tijds kan doorstaan.

4. Prijsklasse: Handmatige koffiemolens variëren sterk in prijs. Het is belangrijk om een budget vast te stellen dat past bij je financiële situatie. Bedenk dat een kwaliteitsmolen een investering is die zich op de lange termijn uitbetaalt in smaakvolle koffie.

5. Extra Functies: Sommige handmatige koffiemolens worden geleverd met extra functies zoals een ingebouwde weegschaal, verstelbare handgrepen of antislipvoeten voor stabiliteit. Overweeg welke extra functies voor jou waardevol kunnen zijn bij het dagelijks malen van koffie.

Bij het kiezen van een handmatige koffiemolen is het belangrijk om te bedenken dat persoonlijke voorkeuren een grote rol spelen. Wat voor de ene persoon perfect is, kan voor een ander misschien niet ideaal zijn. Neem de tijd om de bovenstaande factoren af te wegen en zorg ervoor dat de molen die je kiest past bij jouw koffiebehoeften en -voorkeuren. Met de juiste handmatige koffiemolen in je keuken of op je reizen, kun je altijd genieten van de meest verse en heerlijke kopjes koffie.

Top 3 Beste Handmatige Koffiemolen

In de wereld van koffie draait alles om precisie en smaak. En voor degenen die hun koffie-ervaring willen verheffen tot een kunstvorm, is een handmatige koffiemolen de essentiële metgezel. De zoektocht naar de perfecte kop koffie begint bij de maling van de bonen, en met de juiste handmatige koffiemolen kun je elke keer weer de versheid en smaak van je favoriete koffiebonen onthullen. In dit hoofdstuk nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar de top 3 handmatige koffiemolens die de markt te bieden heeft. Van verstelbare maalstanden tot duurzaamheid en design, deze molens zijn zorgvuldig geselecteerd om aan de verwachtingen van zelfs de meest veeleisende koffieconnaisseurs te voldoen. Dus, bereid je voor om de kunst van precies malen te omarmen en de wereld van koffie te betreden zoals nooit tevoren.

1. VDN Handmatige koffiemolen bonenmaler met verstelbare standen – koffiebonen maler van sterk RVS – Koffiemaler

De VDN Handmatige Koffiemolen is een robuuste en veelzijdige bonenmaler voor koffieliefhebbers die hun koffie-ervaring willen verfijnen. Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, biedt deze molen duurzaamheid en een strak design dat in elke keuken past.

Specificaties en Kenmerken:

 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Verstelbare maalstanden: Ja
 • Capaciteit: 40-50 gram koffiebonen
 • Afmetingen: 20 x 5 cm
 • Gewicht: 400 gram
 • Inclusief een afsluitbaar bonenreservoir voor versheid
 • Gemakkelijk demonteerbaar voor reiniging

Voor- en Nadelen:

Voordelen:

 • Verstelbare maalstanden voor aanpassing aan diverse zetmethoden
 • Robuust roestvrijstalen constructie voor duurzaamheid
 • Compact en draagbaar ontwerp
 • Eenvoudig te demonteren en schoon te maken

Nadelen:

 • Beperkte bonencapaciteit (geschikt voor individueel gebruik)

Klantbeoordelingen en Ervaringen:

Klanten waarderen de VDN Handmatige Koffiemolen om zijn duurzaamheid en precisie. Ze prijzen de veelzijdigheid van de verstelbare maalstanden en de mogelijkheid om de molen eenvoudig te reinigen. Sommige gebruikers merken op dat de bonencapaciteit mogelijk te klein is voor grotere hoeveelheden koffie.

⭐⭐⭐⭐⭐

Niet op voorraad? Check hier het beste alternatief!

2. Leonomics Koffiemolen Handmatig – Bonenmaler voor Koffiebonen – Gemalen Koffie voor Percolator en French Press

De Leonomics Handmatige Koffiemolen is ontworpen voor degenen die van een authentieke koffie-ervaring houden. Deze bonenmaler combineert elegantie met functionaliteit en maakt het mogelijk om met precisie de gewenste maalgraad te bereiken.

Specificaties en Kenmerken:

 • Materiaal: Roestvrij staal en hout
 • Verstelbare maalstanden: Ja
 • Capaciteit: 40-50 gram koffiebonen
 • Afmetingen: 21 x 7 cm
 • Gewicht: 500 gram
 • Handige houten hendel voor eenvoudig malen

Voor- en Nadelen:

Voordelen:

 • Elegant en duurzaam ontwerp met houten accenten
 • Verstelbare maalstanden voor maatwerk
 • Gemakkelijk te bedienen met de houten hendel
 • Compact en draagbaar

Nadelen:

 • Beperkte bonencapaciteit
 • Sommige gebruikers vinden het malen zwaar bij grove maalstanden

Klantbeoordelingen en Ervaringen:

Klanten zijn enthousiast over de Leonomics Handmatige Koffiemolen vanwege zijn esthetische uitstraling en gebruiksgemak. Ze prijzen het feit dat het malen met de hand een gevoel van verbondenheid met de koffie oproept. Sommigen merken op dat bij grove maalstanden wat meer inspanning vereist is.

⭐⭐⭐⭐⭐

Niet op voorraad? Check hier het beste alternatief!

3. Vienna Coffee Koffiemolen Handmatig – Conische Bonenmaler – 6 Standen – Koffiemaler – Coffee Grinder – RVS

De Vienna Coffee Handmatige Koffiemolen is een veelzijdige bonenmaler met zes verschillende maalstanden, waardoor je moeiteloos diverse soorten koffie kunt bereiden. Het roestvrijstalen ontwerp geeft het een moderne uitstraling.

Specificaties en Kenmerken:

 • Materiaal: Roestvrij staal
 • Verstelbare maalstanden: Ja (6 standen)
 • Capaciteit: 50-60 gram koffiebonen
 • Afmetingen: 18 x 7 cm
 • Gewicht: 450 gram
 • Handige slinger voor eenvoudig malen

Voor- en Nadelen:

Voordelen:

 • Veelzijdige maalstanden voor verschillende koffiezetmethoden
 • Stevig roestvrijstalen constructie
 • Grote bonencapaciteit
 • Slinger voor moeiteloos malen

Nadelen:

 • Sommige gebruikers vinden het geluidsniveau bij het malen wat hoog

Klantbeoordelingen en Ervaringen:

Klanten waarderen de Vienna Coffee Handmatige Koffiemolen om zijn veelzijdigheid en stevige constructie. Ze vinden het handig dat het apparaat zes verschillende maalstanden biedt voor aanpassing aan diverse zetmethoden. Enkele gebruikers merken op dat het malen bij de fijnste stand enigszins luidruchtig kan zijn, maar dit wordt vaak als een klein nadeel beschouwd gezien de algehele prestaties.

⭐⭐⭐⭐⭐

Niet op voorraad? Check hier het beste alternatief!

Onderhoud en Reiniging van een Handmatige Koffiemolen

Een handmatige koffiemolen is een trouwe metgezel voor koffieliefhebbers, maar om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren en je koffie vers blijft malen, is regelmatig onderhoud en reiniging essentieel. Hier zijn stapsgewijze instructies en handige tips om de levensduur van je handmatige koffiemolen te verlengen:

Stapsgewijze Instructies voor Reiniging:

Stap 1: Bonenreservoir legen Begin altijd met het verwijderen van eventuele overgebleven koffiebonen uit het bonenreservoir. Gebruik hiervoor een borsteltje of een zachte doek om eventuele resten te verwijderen.

Stap 2: Demontage van de molen Veel handmatige koffiemolens zijn ontworpen om gemakkelijk te demonteren. Volg de instructies van de fabrikant om de molen uit elkaar te halen. Dit kan onder meer het verwijderen van de slinger, de maalbeker en de maalschijven omvatten.

Stap 3: Reiniging van de maalonderdelen Spoel de maalonderdelen grondig af onder warm stromend water. Gebruik geen zeep, omdat dit de smaak van je koffie kan beïnvloeden. Gebruik een zachte borstel of een oude tandenborstel om eventuele koffieresten voorzichtig te verwijderen.

Stap 4: Grondige droging Na het spoelen is het belangrijk om alle onderdelen volledig te laten drogen voordat je de molen weer in elkaar zet. Laat ze bij voorkeur aan de lucht drogen om vochtophoping te voorkomen.

Stap 5: Assemblage van de molen Zorg ervoor dat alle onderdelen volledig droog zijn voordat je de molen weer in elkaar zet. Volg de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de onderdelen correct zijn geplaatst.

Tips voor Langdurige Levensduur:

 1. Reinig regelmatig: Reinig je handmatige koffiemolen na elke malingssessie om de opbouw van koffieresten en oliën te voorkomen.
 2. Gebruik gedroogde rijst: Af en toe kun je een kleine hoeveelheid ongekookte rijst door de molen malen om eventuele olieachtige resten te verwijderen en de maalschijven te polijsten.
 3. Bewaar de molen goed: Bewaar je koffiemolen op een koele, droge plaats, uit de buurt van vocht en direct zonlicht.
 4. Smeer de bewegende delen: Smeer indien nodig de bewegende delen van je molen met voedselveilige smeerolie om wrijving te verminderen en soepel malen te garanderen.
 5. Controleer de maalschijven: Periodiek controleren of de maalschijven niet beschadigd zijn, en indien nodig vervangen om de kwaliteit van het malen te behouden.

Door regelmatig onderhoud en reiniging te plegen, kun je ervoor zorgen dat je handmatige koffiemolen optimaal presteert en je elke keer weer kunt genieten van de meest verse kopjes koffie. Het is de investering in tijd en zorg zeker waard voor een smaakvolle koffie-ervaring.

Tips voor het Malen van Koffie met een Handmatige Koffiemolen

Het malen van koffie met een handmatige koffiemolen is een ambachtelijke handeling die de kwaliteit van je kopje koffie aanzienlijk kan beïnvloeden. Hier zijn enkele waardevolle tips om het meeste uit je handmatige koffiemolen te halen:

1. De Juiste Maalgraad Kiezen: De maalgraad is cruciaal en moet worden afgestemd op je specifieke zetmethode. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Voor een French press: Kies een grove maling, vergelijkbaar met broodkruimels.
 • Voor een filterkoffiezetapparaat: Opteer voor een medium maalgraad, vergelijkbaar met zandkorrels.
 • Voor espresso: Ga voor een fijne maling, zoals tafelzout.

Experimenteer en pas de maalgraad aan op basis van je persoonlijke smaak, maar onthoud dat de juiste maalgraad de extractie en smaak van je koffie beïnvloedt.

2. Hoeveelheid Koffiebonen Meten: Het meten van de hoeveelheid koffiebonen is van cruciaal belang voor een evenwichtige smaak. Gebruik een keukenweegschaal om de exacte hoeveelheid bonen te meten op basis van de gewenste verhouding koffie/water. Over het algemeen wordt een verhouding van 1:15 aanbevolen (bijv. 30 gram koffiebonen op 450 ml water voor filterkoffie).

3. Maaltechnieken voor Verschillende Zetmethoden:

 • Voor French press: Malen voor een French press vereist een grove maling. Draai de hendel van je koffiemolen naar de grofste stand. De resulterende korrels moeten eruitzien als broodkruimels.
 • Voor filterkoffiezetapparaat: Een medium maling is ideaal voor filterkoffie. Kies een instelling die lijkt op zandkorrels. Een gelijkmatige maalgraad is hier essentieel voor een consistente extractie.
 • Voor espresso: Espresso vereist een fijne maling. Stel je koffiemolen in op de fijnste stand. De gemalen koffie moet lijken op poedersuiker en compact worden aangedrukt in je espressoapparaat.
 • Voor AeroPress of andere alternatieve methoden: Experimenteer met de maalgraad op basis van je persoonlijke voorkeur en de specifieke aanbevelingen voor je zetmethode.

Met deze tips in gedachten kun je de kunst van het malen met een handmatige koffiemolen beheersen en genieten van de meest smaakvolle kopjes koffie. Onthoud dat oefening en aanpassing aan je persoonlijke smaak de sleutel zijn tot het perfectioneren van je koffiebrouwkunsten.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Koffieliefhebbers hebben vaak vragen over het gebruik en de aanschaf van handmatige koffiemolens. Hier zijn antwoorden op veelvoorkomende vragen:

1. Waarom zou ik een handmatige koffiemolen verkiezen boven een elektrische? Handmatige koffiemolens bieden meer controle over de maalgraad, zijn stiller en vaak duurzamer dan elektrische. Ze zijn ook draagbaar en kunnen gemakkelijk worden meegenomen op reis.

2. Wat is het verschil tussen conische en platte burrs in een handmatige koffiemolen? Conische burrs malen langzamer en koeler, wat resulteert in minder warmteoverdracht naar de bonen en een nauwkeurigere maling. Platte burrs malen sneller, maar sommigen geven de voorkeur aan het resultaat van conische burrs vanwege de gelijkmatigere maalgraad.

3. Hoe kan ik de juiste maalgraad voor mijn koffie bepalen? De maalgraad hangt af van je zetmethode. Over het algemeen geldt: grove maling voor French press, medium maling voor filterkoffie, en fijne maling voor espresso. Experimenteer en pas aan op basis van smaak.

4. Hoeveel koffiebonen moet ik malen voor een kopje koffie? De ideale verhouding is meestal 1 gram koffie op 15-18 ml water. Dus voor een standaardkopje van 250 ml heb je ongeveer 15-17 gram gemalen koffie nodig.

5. Hoe kan ik mijn handmatige koffiemolen schoonmaken? Demonteer de molen en spoel de onderdelen af met warm water. Gebruik geen zeep, omdat dit de smaak kan beïnvloeden. Laat de onderdelen volledig drogen voordat je ze weer in elkaar zet.

6. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn handmatige koffiemolen lang meegaat? Regelmatig onderhoud is de sleutel. Reinig na elk gebruik, smeer indien nodig de bewegende delen met voedselveilige smeerolie, en bewaar de molen op een droge plaats.

7. Kan ik een handmatige koffiemolen meenemen op reis? Ja, handmatige koffiemolens zijn draagbaar en ideaal voor reizen. De meeste modellen zijn compact en passen gemakkelijk in een koffer of rugzak.

8. Zijn handmatige koffiemolens geschikt voor espresso? Ja, handmatige koffiemolens kunnen een fijne maling produceren die geschikt is voor espresso. Kies een model met verstelbare maalstanden voor precisie.

9. Wat is de levensduur van een handmatige koffiemolen? De levensduur varieert afhankelijk van het merk en het materiaal, maar met regelmatig onderhoud kunnen handmatige koffiemolens jarenlang meegaan.

10. Zijn handmatige koffiemolens geschikt voor beginners? Ja, handmatige koffiemolens zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren koffieliefhebbers. Ze bieden volledige controle over het maalproces en kunnen de smaak van je koffie verbeteren.

Conclusie

Het is duidelijk dat een handmatige koffiemolen veel te bieden heeft aan koffieliefhebbers. De voordelen van het bezitten van zo’n molen zijn talrijk en kunnen de algehele kwaliteit van je koffie-ervaring aanzienlijk verbeteren.

De Voordelen van Investeren in een Handmatige Koffiemolen:

 1. Versheid en Smaak: Handmatig malen behoudt de volle aroma’s en oliën van koffiebonen, wat resulteert in een rijkere, smaakvollere kop koffie.
 2. Controle over Maalgraad: Je kunt de maalgraad nauwkeurig aanpassen aan je zetmethode, waardoor je de perfecte kop koffie kunt bereiden, ongeacht je voorkeur.
 3. Stil en Draagbaar: Handmatige koffiemolens zijn stil in gebruik en draagbaar, wat betekent dat je ze overal kunt gebruiken, van thuis tot op reis.
 4. Duurzaamheid: Hoogwaardige materialen maken handmatige koffiemolens duurzaam, zodat ze jarenlang meegaan.

Bij het kiezen van een handmatige koffiemolen is het essentieel om rekening te houden met factoren zoals het maalmechanisme, capaciteit, materiaal, prijsklasse en extra functies. De juiste molen kan het verschil maken tussen een bevredigende koffie-ervaring en een uitzonderlijke.

Voor de gepassioneerde koffieliefhebber is een handmatige koffiemolen veel meer dan een keukenapparaat; het is een instrument waarmee je de kunst van het koffiezetten kunt beheersen. Met geduld, precisie en de juiste keuze in maalgraad kun je de smaak en het aroma van je koffie perfectioneren. Of je nu kiest voor een conische of platte burr, een compact ontwerp of extra functies, het proces van handmatig malen zal je in staat stellen om de beste koffie te zetten die je ooit hebt geproefd.

Dus, laat de wereld van handmatige koffiemolens je inspireren en verheug je op een koffie-ervaring die boordevol smaak en versheid is. Neem de tijd om te experimenteren, te leren en te genieten van elk kopje dat je zet. Een handmatige koffiemolen is niet alleen een keukenhulpmiddel, het is een toegangspoort tot een heerlijke reis door de wereld van koffie.